Tillsammans med Åsa Carnbrand och Christine Landin bjuder Scandinavian Ragdoll Club (SRC) in till rasseminarium för ragdoll. Seminarierna kommer att hållas på två orter och vid två olika tidpunkter för att så många som möjligt ska kunna delta. Det första seminariet har redan varit, men missade du det tillfället har du nu en ny chans att komma.

Åsa och Christine är välkända profiler inom ragdollrasen och de var 2002 med och grundande SRC. De har båda haft framgångsrika uppfödningar under stamnamnen S*Heros och S*Krickelins. Åsa är dessutom domare på FIFE-utställningar och har ett särskilt intresse för ragdollrasen.

 

När & var:

9 september, kl 10-17
Almunge Bygdegård (strax öster om Uppsala)
Mogavägen 38, 740 10, Almunge

Innehåll:

Dagen börjar med en genomgång av ragdollens standard. Genom olika bilder kommer Åsa och Christine gå igenom och förtydliga hur en ragdoll är uppbyggd och hur den bör se ut enligt standard.

Andra delen av dagen kommer ägnas åt en diskussionspunkt “Hur vill vi att ragdollen ska se ut i framtiden och vad bör man tänka på när man väljer avelskatter”. Här vill vi beröra och diskutera “dvärgproblematiken” framförallt om och i så fall hur det sätter prägel på våra katters utseende och hälsa.

Vi hoppas på stor uppslutning för rasens bästa och vi välkomnar ALLA, oavsett om man är uppfödare, ägare eller icke ägare.

Tillsammans och med gott samarbete hoppas vi kunna minimera de problem som rasen har idag.

SRC bjuder på kaffe och fika under dagen. Lunch kan man antingen ta med själv, eller så åker vi tillsammans till närliggande matställe och äter. Vill ni följa med ut och äta så behöver ni meddela oss det när ni anmäler så att vi kan se till att restaurangen är beredda på hur många vi blir.

 

Pris:

Medlem i SRC: Gratis seminarium samt fika.

Ej medlem: 175 sek för seminarium samt fika.

Passa på att bli medlem för 200 kr istället så är seminariet gratis och ni får även möjlighet att delta på fler aktiviteter som SRC anordnar, tex så planeras seminarium om FIP under hösten!

Som medlem i SRC får man bland annat tillgång till:

⚹ Avelsråd
⚹ Hälsoråd
⚹ Uppfödarmentorer
⚹ Utställningsmentorer
⚹ Aktiviteter t ex seminarier

 

Anmälan:

Anmälan för seminarium i Almunge: senast 15 aug.

Anmälan mailas till info@scandinavianragdoll.com

Ange i anmälan:
     antal personer, 
     om ni är medlem eller ej,
     om ni vill följa med ut och äta lunch,
     samt eventuella allergier. 

Betalningsuppgifter och info om medlemskap hittar du här >

 

Välkomna!

 

Blir du medlem i SRC får du även hem vår populära broschyr Din Ragdoll